PUMSel

PUM Cawangan Selangor

Wednesday, Aug 23rd

Last update11:34:42 PM GMT

You are here: Program Kuliah KULIAH KHAS BERSAMA SHEIKH NURUDDIN AL-BANJARI

KULIAH KHAS BERSAMA SHEIKH NURUDDIN AL-BANJARI

  • PDF

PUMSEL telah mengadakan program Kuliah Khas Ramadhan pada 18/8/2011 di Hotel De Palma, Shah Alam bersama tokoh Ulama Nusantara Fadhilatus Sheikh Nuruddin AL-Banjari. Kuliah khas ini sempena Majlis berbukan puasa Hotel De Palma dan di hadiri oleh ahli PUMSEL dan masyarakat awam. Tajuk Kuliah khas mengupas isu Fiqh Puasa dan berlangsung dalam bentuk sesi Soal Jawab. Sepanjang 30 minit sesi soal jawab berlangsung sebelum majlis berbuka puasa.

Al-Fadhil Ust Zamri Syapik turut hadir dan menyatakan rasa terima kasih dan bersyukur atas kelancaran majlis serta sambutan sangat memberangsangkan oleh tetamu yang hadir. Majlis turut diserikan dengan alunan nasyid naripada kumpulan nasyid Brothers.

Fadhilatus Shikh Nuruddin Al-Banjari banyak mengupas isu-isu fiqh semasa masyarakat yang sering menjadi kekeliruan orang awam. Antaranya isu memasukkan jari ke dalam hidung adakah batak puasa, ibadah sunat ketika berbuka puasa, solat witir, bilangan solat terawih dan banyak lagi. Menurut Sdr Khairunnizam, Setiausaha Agung PUMSEL menyatakan, setiap tahun PUMSEL akan mengadakan majlis berbukan puasa namun istimewa pada tahun ini PUMSEL menampilkan siri kuliah khas untuk pengisian sebelum berbuka puasa.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS